Задържаха 45-годишна жена от село Георги Дамяново, която е била съучастник

...
Задържаха 45-годишна жена от село Георги Дамяново, която е била съучастник
Коментари Харесай

Хванаха жена, играла роля на муле“ при ало измама в Шумен

Задържаха 45-годишна жена от село Георги Дамяново, която е била съизвършител в телефонна машинация, оповестиха от полицията. Работата по случая е почнала след приемане на сигнал, че 79-годишна жена от Шумен е била излъгана по телефона на 19 май.

Неизвестен се показал за доктор, въвел я в подвеждане, че нейна близка има потребност от интервенция. Той е съобщил, че е нужна парична сума за лекуването ѝ. Сумата от 4500 лв. дамата хвърлила през терасата, а по-късно схванала, че е излъгана. Криминалисти са влезнали в дирите на помощник на телефонната машинация.

Изяснили, че „ мулето “ е жена. На 13 юни, след извършени голям брой дейности, е открита и арестувана. Пред криминалисти обяснила, че в схемата попаднала откакто пуснала публикация, че търси работа. С нея се свързал мъж, който се представил за доктор. Обяснил, че е притежател на клиника за промяна на стави и че има потребност от пощальон, който да му носи документи и капаро от възрастни хора, които имат потребност от услугата му. Обещал за всеки курс да ѝ плаща сред 200 и 300 лв..

На 17 май я потърсил по телефона, пратил я на адрес в Шумен. Тя взела пакет с пари хвърлен от стара жена през тераса, след което трябвало да го достави в Русе и да го съобщи на „ лекаря “. Така и не се срещнали.

Оставила парите в панер за отпадък, като за куриерската услуга си взела обещаното заплащане. Напомняме на хората, които търсят работа посредством разгласи да бъдат извънредно деликатни. Ако получат предложение за работата във компании без контракти като куриери на документи и парични суми, които да бъдат оставяни до табели на обитаеми места, камъни и други нетипични места е сигурен белег, че става въпрос за машинация.

Припомняме ви, че съучастниците в измами и помагачи носят наказателна отговорност. Работата по документиране на случая продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР